Bètaplus

Heb je vwo-advies en kies jij voor ons atheneum of gymnasium? Misschien is het extra bètaplus programma dan ook wel iets voor jou.

Bètavakken zijn bijvoorbeeld natuurkunde, sterrenkunde en scheikunde. Op het Zaanlands Lyceum hebben we die vakken gemixt in het vak Physics. Je kunt dit vak vanaf klas 1 volgen als je kiest voor bètaplus.

Al in de eerste les leer je over het “periodiek systeem van de elementen”. We gaan met de klas discussiëren over de wereldbeelden van Copernicus en Aristoteles en je verdiept je in het leven van een ster! Je gaat ook onderzoekjes doen en experimenten, zoals bijvoorbeeld met de elektrische stroomkring.

Het vak Physics loopt van klas 1 tot en met 6. Je volgt dit vak in plaats van het vak natuurkunde. Je gaat niet alleen sneller door de stof, het programma is rijker en breder. Er zijn geen toelatingseisen voor bètaplus. Leerlingen met vwo-advies en interesse en aanleg voor bètavakken zijn welkom.

Aanmelden voor bètaplus doen ouders via het digitale aanmeldingsformulier van de basisschool. In het veld ‘opmerkingen’ noteert u de keuze voor gymnasium bètaplus of atheneum bètaplus.

Bètaplus vragen en antwoorden
Physics voorbeeldmodule klas 1
Physics in de onderbouw